TERRASSA, Colla trabucaire dels Federins, 2024

 

El 22 de juliol de l'any 1872 una partida de carlins entren a Terrassa per tal d’assaltar l’ajuntament amb l’excusa de cobrar un impost. Els Voluntaris per la Llibertat, nom que es donaven els qui formaven el sometent, els hi planten cara provocant nombroses baixes entre la tropa carlina, però perdent la vida dos terrassencs, en Jaume Jové i Valentí Alagorda.


Per aquest motiu la Colla trabucaire dels Federins, fa una recreació d’aquells fets i aprofiten l’acte per nomenar un, o una, Trabucaire d’Honor, honor que jo vaig tenir l’any 2022 i que aquest any ha recaigut en una dona, Merche Romero.

La guardonada ha estat una de les jugadores pioneres en el món del futbol femení. Durant l’acte, se n’ha destacat el seu paper com a impulsora del futbol femení en “un moment en el qual això era molt difícil”. Merche Romero va començar a jugar al Barça com a centre-campista i, més endavant, com a portera. Després, va continuar la seva trajectòria al club, implicada com a entrenadora i, fins i tot, com a presidenta.

I per acabar, la música i les danses dels Ministrils del Raval.

Terrassa, 20 de juliol de 2024.




















































































Comentaris

Entrades populars